Urnik ordinacije

pon.  13:00  -  19:30
 tor.  13:00  -  19:30
 sre.  07:00  -  12:00
   12:30  -  16:00
 čet.  07:00  -  12:00
   12:30  -  16:00
 pet.  10:00  -  14:00
Kličite 01 4254378 !
 

Preventivni pregledi

Nudimo možnost preventivnih pregledov.

Za samoplačniški preventivni pregled se je potrebno predhodno naročiti. 

Domov arrow Preberite arrow Odgovori na vprašanja
Odgovori na vprašanja
Pomoč zdravnika, ki se »spozna na dušo«

 Star sem 59 let. Petnajst let imam sladkorno bolezen tipa 2, ki jo dve leti zdravim z inzulinom. Vrednost krvnega sladkorja mi precej niha. Že zadnjih nekaj let opažam, da sem zelo slabe volje oziroma da sem večkrat žalosten. To so opazili tudi domači, saj sem sicer v mlajših letih veljal za veseljaka. Težko mi je prizna­ti, a nekajkrat sem razmišljal že o najhujšem. Zdravniku sem nekoč potožil o svo­jih težavah in tedaj sem dobil neke zeliščne tablete, ki mi niso kaj prida poma­gale. Na kontrolo k njemu se nisem več oglasil. Tedaj je omenjal, da imam naj­brž depresijo. Rad bi izvedel, ali imam morda res depresijo in ali je to povezano s sladkorno boleznijo?     

B. Z.,Manbor


Preberite več...
 
Naj zamenjam injekcije?

 Pišem vam s Ptuja. Že leto dni sem sladkor­ni bolnik na insulinu. Vsi moji prijatelji so že menjavali injekcije (različne vrste), sa­mo jaz sem na istih: actrapid in insulatard. Zanima me, kakšne injekcije bi bile pripo­ročljive zame in kaj vse zdravniki upošte­vajo pri odločitvi glede injekcij. Premalo smo seznanjeni o tem, zdravniki pa nimajo časa, da bi nam razložili. Prosim, da bi na­pisali kaj več o vrstah injekcij in za katere vrste bolnikov so najbolj' primerne. Nimam vpogleda v izbiro injekcij, čeprav baje ob­stajajo različne. Nekatéri hodijo ponje celo v Avstrija. Za pojasnilo najlepša hvala!

J. S.


Preberite več...
 
Sladkorna in želja po sladkarijah

 Stara sem 50 let. Za sladkorno boleznijo se zdravim že deset let in sem na injekcijah. Imam velik problem. Dostikrat si želim za sladkorne bolnike prepovedano hrano in takrat si dam dosti več enot insulina. Tako se lahko več­krat najem dobrih bonbonov iz bonbonier, čokoladnih tort, dru­gih sladic itd. Čisti insulin si tak­rat povečam kar za deset enot in potem imam lepo urejen sladkor. Zanima me, kako to vpliva na moje zdravje in če bi lahko napi­sali kaj več o tem.


Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 Naprej > Konec >>

Rezultati 19 - 21 od 21
© 2024 Karin Kanc Hanzel